FAQ

Praktiska frågor om ditt köp

Du förskottsbetalar dina beställningar med kortbetalning eller Klarna via Stripe.

Varje genomförd och godkänd beställning genererar per automatik en orderbekräftelse. Den skickas till dig via mail. Den vanligaste anledningen till att en orderbekräftelse uteblir är att man i samband med beställningen har råkat uppge en felaktig mailadress eller att orderbekräftelsen per automatik sorterats in under skräppost.

Så fort din försändelse lämnat vårt lager får du ett bekräftelsemail som innehåller kollinummer och spårningslänk.

Du som kund som har handlat produkter från MARIA ÅKERBERG hos en återförsäljare skall alltid vända dig direkt dit för att få hjälp med ångerrätt, reklamationer samt annan hjälp som berör ditt köp. Om du har handlat på mariaakerberg.com skall du vända dig direkt till oss.

Som privatkund har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa från den dag då du mottar produkten. Detta gäller endast oöppnade, oanvända produkter med tillhörande emballage. Öppnade eller använda smink-, hudvårds- och hygienartiklar återtas inte av hygieniska skäl.

Kontakta MARIA ÅKERBERG AB genom att maila till claims@mariaakerberg.com. Vi kommer då att efterfråga information om din retur samt skicka dig en digital fraktsedel. Uppge alltid ditt ordernummer. När vi mottagit din retur och gjort bedömningen att produkten är i väsentligt oförändrat skick kommer vi inom 14 dagar att återbetala dig, samt meddela dig via mail att ärendet är avslutat. Återbetalning sker med samma betalsätt som användes vid köpet. Dock debiteras du 49 SEK för returfrakten.

Om du upptäcker att paketet är skadat, så att produkterna troligen också är skadade: Ta inte emot paketet utan låt det gå i retur till oss.

Vilka länder levererar ni till?

I dagsläget levererar vi endast inom Sverige. Om du önskar att handla våra produkter utanför Sverige är du välkommen att kontakta våra återförsäljare.

Praktiska frågor om våra produkter

Eftersom produkterna består av färskvaror är de datummärkta. Bäst-före-datum avser oöppnad förpackning. Vi garanterar produkternas terapeutiska effekter sex månader efter att de har öppnats och inom angivet bäst-före-datum.

Överlag går det bra att förvara produkterna i rumstemperatur. Se bara till att de inte står i direkt solljus och förslut förpackningarna ordentligt efter varje användning. Den enda produkt som vi rekommenderar att du förvarar i kylskåp är Aloe Vera Barbadensis, som då blir extra skönt svalkande på solbränd eller irriterad hud.

Spraypumpar på till exempel hårspray kan sättas igen efter en tids användning och slutar då att fungera. Men det är lätt åtgärdat. Skruva bara av spraypumpen och placera den i kokhett vatten en stund. Ta upp pumpen, låt den torka och sätt sedan tillbaka den på förpackningen.

Nej, flaskorna är utformade så att det inte kan läcka läppglans. Var dock försiktig när du tar upp applikatorn, så att det inte kommer läppglans på flaskans hals. Om du skulle uppleva att flaskan känns kladdig av läppglans är det högst troligt att det är just detta som hänt. Torka av flaskan ordentligt med lite papper och skruva åt korken igen.

Smörj in skoskavet med Aloe Vera Barbadensis och sätt ett plåster över. Aloe Vera Barbadensis snabbar upp läkeprocessen och lindrar irriterad hud. Plåster skyddar det utsatta såret från bakterier och smuts.

Vintertid, när temperaturen sjunker, finns det risk att produkterna stelnar. Låt de då stå i rumstemperatur tills de tinat upp, skaka inte.
 
Cold Pressed Jojoba Oil stelnar redan vid 8°C. Detta påverkar inte produktens kvalitet. Låt den tina i rumstemperatur i cirka ett dygn, sedan är det bara att njuta av dessa gyllene droppar!

Vi rekommenderar alltid att hålla tuben med locket uppåt när man öppnar Papaya Peeling. Var också noga med att alltid dra åt korken ordentligt för att förhindra läckage. Konsistensen på produkten kan variera över tid men effekten är alltid densamma.

Ibland händer det att pumpen i våra airless-förpackningar slutar att fungera. Detta löser du genom att ta en liten sticka, till exempel ett gem, och trycka lite i det lilla hålet som finns på undersidan av flaskan för att pressa upp innerbotten.

I en airless-flaska flyttas botten sig uppåt när man pumpar och pressar på så sätt ut cremen ur flaskan. Om pumpen inte fungerar betyder det ofta att botten har fastnat. Genom att trycka upp botten bör pumpen börja fungera igen.

Många tror att det är det korta röret på pumpen som är orsaken till problemet. Detta stämmer alltså inte. Alla våra airless-flaskor har detta korta rör.

Hudvårdsprodukter

Våra balmer innehåller flera sorters välgörande fetter som inte arbetar sig lika långt ner i huden som en olja gör. Däremot går de eteriska oljorna i balmerna långt ner i huden och verkar renande eller regenererande, beroende på vilken balm som används. Genom att fettet i balmerna lägger sig på hudytan skyddar de mot kyla, vind och uttorkning. De gör också så att de olika hudlagren samverkar bättre sinsemellan. Därför är det bra att applicera en balm efter olja och creme för att få dessa produkter att verka ännu starkare på underliggande hudlager.
 
Balmerna används dag och/eller natt beroende på hudtyp och väder. Vid riktigt kyligt väder skyddar balmerna huden mot uttorkning.

Face Lotion More rekommenderas till individer över 35 år som börjar få fina linjer och rynkor. Denna creme ger huden ökad spänst och verkar uppstramande. Rosenolja ger Face Lotion More lugnande egenskaper som gör den lämplig för känslig hud. Använd gärna tillsammans med Royal Facial Oil More, som verkar utslätande.

Face Lotion Supplement rekommenderas till individer som har mogen hud och behöver lyster. Kanske har du tidigare haft blandhud eller fet hud, som blivit mer fuktfattig med åren. Denna creme innehåller Granatäpple, som är rik på antioxidanter och förebygger åldrande. Den ökar även fastheten i huden och verkar naturligt utslätande på rynkor. Face Lotion Supplement ökar aktiviteten i huden och passar därför inte känslig eller fet hud. Använd gärna tillsammans med Royal Facial Oil Supplement, som verkar utslätande.

Absolut, Sun Lotion SPF 20 räcker för barn. Ju mer av produkten du tar, desto mer täckande resultat får du. Barn under tre år ska däremot inte vistas i solen alls.

Face Mask Clearing, Aloe Vera Barbadensis och Calming Gel ger alla en kylande effekt samt får blåsorna att torka snabbare.

Ja! Nästan alla våra produkter innehåller skyddande egenskaper mot blått ljus. För att skydda din hud mot föroreningar kan du använda valfri creme och/eller lotion från vårt sortiment. Genom vår hudvårdsmetod Deepskin Organics®, där du applicerar olika produkter särskilt framtagna för att verka på hudens olika lager, skyddar du huden mot både föroreningar och blått ljus.

Gethår har en förmåga att binda pudret i borsten, för att sedan släppa ifrån sig lite i taget när det masseras in i huden. Eftersom Kabuki Brush är specialklippt och har fler hårstrån än den vanliga puderborsten, lämpar sig denna bättre till Mineral Powder, Compact Foundation och Compact Powder för att få en mer täckande effekt. I och med att Kabuki Brush är så fantastisk att använda för att massera in produkter i huden, tar det lång tid att hitta det perfekta syntetiska håret att ersätta gethåret med. Notera att håret endast är klippt från geten – det är ingen som fått sätta livet till för våra borstars skull.

Probioskin

Probioskin innehåller 4 miljarder mjölksyrabakterier som främjar en god bakterieflora i mage och tarm. Dessa bakterier kommer från följande tre stammar: Bifidobacterium lactis, Lactobacillus plantarum och Lactobacillus bulgaricus.

Helst inte. Probioskin är små tabletter som innehåller 4 miljarder mjölksyrabakterier, som skapar en sund och balanserad bakterieflora i mage och tarm. Tabletterna består av flera lager skydd för bakterierna. Om tabletterna krossas försvinner dessa skydd, vilket gör att bakterierna dör i magen.

Probioskin produceras enligt ProBion matrix-teknik, vilket innebär att bakterierna är extremt skyddade och presenteras på ett optimalt sätt i mage och tarm. Detta är helt unikt. Överlevnad och exponering är mer än tio gånger bättre i Probioskin än i andra probiotikatuggtabletter eller -kapslar, vilket innebär att mage och tarm exponeras för fler levande bakterier under en längre period.

Ja, du hittar forskningen på probion.se under fliken Forskning.

Probioskin har ingen åldersgräns.

Ingredienser

Mineralolja är ett annat ord för råolja, det vill säga den vi pumpar upp för att utvinna bland annat bensin och diesel. När oljebolagen producerar dessa uppstår restprodukter som inte kan användas till drivmedel. Istället dyker de upp i många kosmetologiska produkter.

Dessa restprodukter kan ha olika benämningar i ingredienslistan på hudvårdsprodukter och smink. Här är några av dem:

Ozokerit (ingår till exempel ofta i mascara), Polyisobutene (ingår till exempel ofta i läppglans), Mineralolja, Petrolatum, Paraffinum liquidum, Vaselin, Paraffin,

Petroleum, Paraffinum och E 905.

Eftersom mineraloljan inte innehåller fettsyror, utan enbart kolväten, försämrar den hudens naturliga återfuktning och gör dig beroende av exempelvis ett cerat, så att du måste applicera nytt gång på gång. Det lömska är att det känns bra för stunden, men i realiteten tillför det ingen som helst näring till huden och ger därmed inget bra långsiktigt resultat.

De flesta! Våra enda icke-veganska ingredienser är Honung och Bivax. Honung använder vi bara i två produkter: Aroma Bath Orange & Honey och Baby Bath. Bivax använder vi i de flesta cremer och makeup-produkter, såsom Face Balm, Hand Cream, Baby Balm, Lip Care, Foundation, Lip Gloss med flera. Vad gäller andra material använder vi gethår i vår Kabuki Brush. Övriga borstar är gjorda med syntetiskt hår av mycket hög kvalitet.

Läs gärna ingrediensförteckningen på produkten. Där betecknas Honung med Mel (Honey). Bivax förekommer i två olika varianter: Cera Alba (Beeswax) är vitt bivax som är renat från pollen medan Cera Flava (Beeswax) är gult bivax som inte är renat från pollen. Båda sorterna kommer från svenska biodlingar.

Våra produkter och ingredienser är inte testade på djur och de är alla GMO-fria. Naturligtvis är de även ekologiska.

Vi använder glycerin från Rapsolja, aldrig från slakteriavfall.

Vilken brun nyans man får varierar från person till person beroende på vilket pigment man har i huden. Det verksamma ämnet i Tan In A Tube är Dihydroxyacetone (DHA), vilket är socker från frukt. Ämnet reagerar med luftens syre och proteiner i hudens ytligaste skikt. Processen är densamma som när du skalar ett äpple och låter det ligga framme.

Självklart! Vi arbetar med strikta uppförandekoder för våra leverantörer och säkerställer kontinuerligt att dessa efterföljs. En avvikelse vore ett brott mot vårt avtal och resulterar i åtgärder.
 
Vi arbetar med FN:s Global Compact som innefattar 10 principer och förhållningssätt. Enligt princip 5 skall företag avskaffa barnarbete och vi har garantier från våra leverantörer att det inte förekommer. Om det skulle uppdagas, trots löfte om att barnarbete inte existerar, skulle vi omedelbart säga upp samarbetet.
 
Du kan läsa mer om Global Compact här: www.unglobalcompact.org