UNG HUD

Att vänta är att göra huden en tjänst

Ansiktsvård för en ung hud


Huden är kroppens näst största organ och har en viktig roll i att skydda vår insida från främmande ämnen. Precis som alla organ mår den bra av näring som håller den stark.


Barns och ungas hud är tunnare och känsligare än vuxnas hud och är inte färdigutvecklad förrän i ca 25-års-åldern. Den tar väl hand om sig själv och har en effektiv cellförnyelse som håller den i toppskick. Att störa denna balans kan medföra risker för hudproblem och hudsjukdomar senare i livet. Man bör därför ha tålamod när det kommer till hudvård och inte använda aktiva produkter innan huden är färdigutvecklad. 

Vi på MARIA ÅKERBERG rekommenderar att man börjar med hudvård tidigast i 13-års-åldern, då puberteten kan börja rubba balansen i huden. Ser man däremot inga behov, rekommenderar vi att vänta tills dess att de uppstår. Pubertet och hormoner är individuellt och användningen av hudvård bör anpassas därefter.


När behov uppstår rekommenderar vi att man börjar med få, milda basprodukter. 


Rengöra

Avlägsna smuts, föroreningar och eventuell makeup med en rengöring som inte stör skyddsbarriären. Undvik tvål som torkar ut och kan täpper igen porer. Cleansing Clay rengör skonsamt men effektivt med Vit Lera och Ricinolja.


Återfukta

För dig som upplever torrhet är Face Lotion Moist är ett fint alternativ. Den återfuktar och stärker hudbarriären med Jojobaolja och Sheasmör. 


Om hudbarriären är skadad, som exempelvis vid eksem, kan huden behöva mer stöd i form av fukt och fett. Cold Pressed Jojoba Oil är ett utmärkt val när huden behöver stärkas upp och kan appliceras före Face Lotion Moist


Skydda

Komplettera gärna med UV-filter under sommarhalvåret. Sun Lotion SPF 20 är lämplig för alla åldrar och kan användas både på ansikte och kropp. Önskar man hellre ett oljebaserat solskydd är Sun Protecting Oil SPF 15 ett passande alternativ.


Akne
Beauty Starter Set for Teens passar särskilt bra till en tonårshud med akne. Detta kompletta set innehåller allt du behöver för din dagliga hudvårdsrutin: rengöring, ansiktsvatten, ansiktsolja och dagcreme. Dessutom ingår en peeling och ansiktsmask för en djuprengörande behandling vid behov.


Tänk på! Även en fet hud behöver återfuktas och drar nytta av fettsyror som stärker hudbarriären. Om den blir för torr kan den börja producera mer talg, vilket kan leda till oönskad glansighet. En aknehud som är för torr kan också förvärras då torra hudceller täpper till porerna och bakterier stortrivs i torra sprickor.


Har du frågor eller funderingar kring ung hud är du välkommen att kontakta våra hudterapeuter, de hjälper dig gärna! Du når dem här.


Vi har också samlat alla produkter som passar en ung hud i produktkategorin UNG HUD.

Ditt dynamiska utdrag kommer att visas här... Detta meddelande visas eftersom du inte angav både ett filter och en mall att använda.
Dela detta inlägg
Arkiv
VÄLKOMMEN TILL MARIA ÅKERBERG
Information till dig som är ny användare av MARIA ÅKERBERG