SKÄGGVÅRD

Med produkter från MARIA ÅKERBERG kan du enkelt få ett rent och stiligt skägg samtidigt som du tar hänsyn till miljön. Vi har det mesta du behöver, från rengöringsprodukter till aftershave och styling.

Hygien

Skäggvårdande produkter från MARIA ÅKERBERG hindrar håren från att torka ut, och ger en stilig, fräsch lyster. Smuts fastnar lätt i skägget, speciellt runt munnen, varför det är extra viktigt med noggrann rengöring. Blir du lätt torr i ”skäggbotten”, använd peeling regelbundet. Peelingen rengör och tar bort döda hudceller, vilket minskar risken för klåda och eksem i skägget.

Hälsa

Studier som gjorts i södra Queensland, Australien, har visat att ansiktsbehåring absorberar upp till 95% av den skadliga UV-strålningen, vilket minskar risken för cancer. Bland de skäggiga männen i studien kunde man också se att huden var mer återfuktad, samt att behåringen fångade upp många förorenande partiklar ur luften. För pollenallergiker och astmatiker kan skägg alltså underlätta, då behåringen fångar upp mycket av det som irriterar.

Miljö 

Många produkter på marknaden innehåller ämnen som är skadliga för både huden och allt annat levande på jorden. Kunskapen om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår miljö är grunden och drivkraften bakom MARIA ÅKERBERG. Vi erbjuder därför bara helt naturliga produkter med naturligt innehåll.

Rengöring

För att hålla skägget fräscht och minska risken för irritationer i huden rekommenderar vi Hair & Body Shampoo Rosemary. Denna rengöring håller hud och hår i god hälsa och motverkar torrhet.

De löddrande ansiktstvättarna Foaming Wash Gentle och Foaming Wash Clearing fungerar också utmärkt till både hud och skägg. Dessa skummas upp i händerna med lite vatten före applicering.

Peeling

Använd gärna AHA & Jojoba Peeling en till två gånger i veckan för att hålla huden ren, oavsett om du är skäggig eller ej. När du masserar in peelingen stimuleras cirkulationen och hårsäckarna, så att ditt skägg blir mer praktfullt och skyddande.

I AHA & Jojoba Peeling samverkar naturlig Mjölksyra (AHA) av sockerbetor och små korn utvunna ur Jojobaolja. Kornen har perfekt form och storlek för att varsamt avlägsna döda hudceller utan att irritera huden. Mjölksyran hindrar dessutom klumpbildning av Melanin i huden och har en blekande effekt på pigmentfläckar.

Styling

Använd Moulding Cream för stadga och matt textur. Bivax och fett från kokos gör håret fylligt och formbart utan kladd. Handdukstorka håret och massera in Moulding Cream sparsamt. Produkten är mycket dryg, så det räcker med en mängd liten som en ärta.

Beard & Facial Oil, med Broccoliolja, gör skägget välvårdat och friskt, samtidigt som den tillför näring till huden, och en fräsch doft av Lagerblad. Oljan mjukgör torrt, risigt skägg, förebygger inåtväxta skäggstrån och verkar bakteriedödande, samtidigt som den ger lyster utan att kännas fet. Ta några droppar Beard & Facial Oil och massera in i skägget, ända ner till botten. Avsluta gärna med att kamma igenom skägget, så att oljan fördelas jämnt.

Rakning

Shaving Cream ger bra glid för hyveln och skyddar huden under rakningen. Cremen innehåller bland annat Jojobaolja, som hjälper till att återfukta och mjukgöra din hud. Den mjukgör även skäggstråna, vilket förenklar rakningen. Shaving Cream behöver inte sköljas av, då den inte innehåller tvål. Passar utan rakborste eftersom den inte löddrar.

Kom ihåg att alltid använda en vass hyvel, som skär av hårstråna effektivt. Raka alltid medhårs och komplettera med näringsrika hudvårdsprodukter.

Aftershave

Applicera Beard & Facial Oil eller Cold Pressed Jojoba Oil på huden efter rakning. Båda har bakteriedödande egenskaper som minskar risken för uppkomst av röda prickar. Oljorna ger också näring till huden och har en skön, lugnande effekt på nyrakad hud.

En annan produkt som är bra för efterbehandling är After Shave Lotion. Denna produkt verkar svalkande och återfuktande.

Dela detta inlägg
Arkiv
PSORIASIS
Rådgivning för din hud