KERATOSIS PILARIS

Ekologiska produkter som hjälper till att hålla huden i gott skick

Keratosis pilaris är en hudåkomma som består av små knottror som vanligast uppstår på utsidan av överarmar och lår. Det kan även uppstå på andra ställen på kroppen som t.ex. kinder. Det uppstår oftast under barn- och ungdomsåren och tros vara ärftligt. Keratosis pilaris är en slags förhorningsrubbning som varken ger klåda, smärta eller är smittsam. Den är mest av obehag för den som drabbats. Orsaken tros vara en överproduktion av keratin som blockerar hårsäckarna och leder till att små plitor bildas på huden.

Lindra med naturlig hudvård

Hudvård från MARIA ÅKERBERG lämpar sig väl att använda för att stärka huden och lindra besvären. Produkterna håller huden smidig, mjuk och återfuktad, vilket minskar knottrorna vid regelbunden användning. En daglig hudvårdsrutin med produkter utvalda för dig skapar goda förutsättningar för att stärka och ta hand om huden – oavsett om du har ett hudtillstånd som behandlas med läkemedel eller ej. Det är vad MARIA ÅKERBERG strävar efter. Våra produkter innehåller endast naturliga råvaror som samarbetar med huden istället för att motarbeta dess naturliga funktioner. De naturliga ingredienserna tas enkelt upp av huden och påverkar underliggande vävnad. Vi strävar efter att stärka huden på ett långsiktigt och naturligt sätt istället för att bara underlätta problemen för stunden.

Rekommenderade produkter

Vid keratosis pilaris är det viktigt att hålla huden mjuk och återfuktad. Se därför till att smörja in ansikte och kropp varje dag, speciellt efter dusch då huden ofta är väldigt torr.

Ansikte

Till ansiktet rekommenderar vi att du väljer en dagcreme anpassad efter din hudtyp. Alla våra dagcremer är återfuktande och går utmärkt att använda vid keratosis pilaris. Till natten rekommenderar vi dig att använda vår NIGHT CREAM. Det är en återfuktande creme som innehåller fermenterad Mjölksyra, vilket är milt peelande på huden.

Några gånger i veckan passar det bra att peela huden för att rensa porerna. Använd då AHA & JOJOBA PEELING som också innehåller fermenterad Mjölksyra. Se till att återfukta huden med din dag- eller nattcreme direkt efter att du har peelat huden.

Kropp

Till kroppen gäller samma princip som till ansiktet; mycket fukt och peeling 2-3 gånger i veckan. Peela kroppen med AHA & JOJOBA PEELING eller BODY SCRUB. Återfukta kroppen dagligen. Använd gärna BODY LOTION eller FOOT CREAM som båda innehåller fermenterad Mjölksyra.

Det här bör du undvika

Starka rengöringsmedel och tvålar

Det tenderar att göra huden torr och stram, vilket gör att problemet kan förvärras.

Kraftig exfoliering av huden

Peela huden för att rensa porerna men se till att endast använda peelingar som är skonsamma mot huden. Använder man för grova peeling-produkter kan resultatet bli att man irriterar huden istället för att rensa porerna och mildra besvären.

Kyla och väldigt varma duschar eller bad

Stora temperaturförändringar kan förvärra tillståndet. Försök därmed att undvika väldigt varma eller kalla bad. En mildare temperatur är bättre för hud med keratosis pilaris.

Dela detta inlägg
Arkiv
HUR SÄKRA ÄR VÅRA SOLSKYDD?