True
VÄLKOMNA VÅRSOLEN!
Skydda huden mot de starka solstrålarna

Våra solprodukter

Vi använder det fysikaliska ämnet Titandioxid som solfilter. Det lägger sig på hudytan och reflekterar solens UV-strålar, ungefär som en spegel. Det klassas som en säker ingrediens i våra solskyddsprodukter, både för hälsan och för miljön.

I vårt sortiment finner du både cremer, oljor och läppcerat med solskydd. Två av produkterna har SPF utskrivet på produkten, medan tre av produkterna inte har det. Dessa produkter kallar vi Outdoor.

Outdoor-serien innehåller Titandioxid, men på grund av vissa regler får vi inte skriva ut SPF på dessa. Regeln sätter krav på att UVA-skyddet måste vara minst en tredjedel av UVB-skyddet. UVA-skyddet i outdoor-produkterna ligger strax under en tredjedel. Därav har vi inte möjlighet att skriva ut SPF på dessa, trots att de innehåller ett naturligt solfilter.

Våra solprodukter har motsvarande SPF:
Protecting Oil Outdoor – SPF 12
Protecting Lotion Outdoor – SPF 15
Lip Care Outdoor – SPF 12
Sun Lotion SPF 20 – SPF 20
Sun Protecting Oil SPF 15 – SPF 15

Varför har vi inte högre SPF i våra produkter?
Det är stor skillnad mellan SPF 2 och SPF 20, men därefter handlar det om några procentenheters skillnad på vilket skydd du får. Därför ser vi ingen poäng med att ha en SPF som är högre än 20 i våra produkter. Vill man ha ett högre solskydd kan man applicera vår Sun Lotion SPF 20 i flera lager.


Dela detta inlägg
Etiketter
Arkiv
NATURLIG ÅTERHÄMTNING
med Body Lotion Athletic och Body & Massage Oil Athletic

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.