VÄLKOMNA SOLEN!

Skydda huden mot de starka solstrålarna

Om våra solprodukter

Alla våra solskyddsprodukter är mineralbaserade och vi använder det fysikaliska ämnet Titandioxid som solfilter. Det lägger sig på hudytan och reflekterar solens UV-strålar, ungefär som en spegel. Det klassas som en säker ingrediens, både för hälsan och för miljön. Ämnet är varken hormonstörande eller allergent och gör ingen skada när det kommer ut i vattnet eller naturen.

I vårt sortiment finner du både cremer, oljor och läppcerat med solskydd. Två av produkterna har SPF utskrivet på produkten, medan tre av produkterna inte har det. Dessa produkter kallar vi Outdoor.

Outdoor-serien innehåller Titandioxid, men på grund av vissa regler får vi inte skriva ut SPF på dessa. Regeln sätter krav på att UVA-skyddet måste vara minst en tredjedel av UVB-skyddet. UVA-skyddet i outdoor-produkterna ligger strax under en tredjedel. Därav har vi inte möjlighet att skriva ut SPF på dessa, trots att de innehåller ett naturligt solfilter.

Våra solprodukter har motsvarande SPF:
Protecting Oil Outdoor – SPF 12
Protecting Lotion Outdoor – SPF 15
Lip Care Outdoor – SPF 12
Sun Lotion SPF 20 – SPF 20
Sun Protecting Oil SPF 15 – SPF 15

Varför har vi inte högre SPF i våra produkter?
Det är stor skillnad mellan SPF 2 och SPF 20, men därefter handlar det om några procentenheters skillnad på vilket skydd du får. Därför ser vi ingen poäng med att ha en SPF som är högre än 20 i våra produkter. Vill man ha ett högre solskydd kan man applicera vår Sun Lotion SPF 20 i flera lager.

Solskydd som passar alla, även barn
Fysikaliska solskydd innehåller idag de enda UV-filter som är dokumenterat ofarliga för kroppen, som rekommenderas av hudläkare. Alla våra solskyddsprodukter passar både vuxna och barn i alla åldrar. Barn under tre år ska dock inte vistas i solen alls.

Vid bad rekommenderar vi att kombinera Sun Protecting Oil SPF 15 och Sun Lotion SPF 20 för ett mer vattenresistent resultat. Kom ihåg att återapplicera under ofta! 


Dela detta inlägg
Etiketter
Arkiv
NATURLIG ÅTERHÄMTNING
med Body Lotion Athletic och Body & Massage Oil Athletic