SJÄLVKONSERVERANDE SYSTEM

Hur funkar det?

Växterna konserverar sig själva

Under sin livscykel bygger varje växt upp ett unikt skydd: ett självkonserverande system. Kanske känner du igen begreppet från våra produktbeskrivningar? Alldeles rätt, vi har lånat det från naturen. En av alla fördelar med att använda vegetabiliska ingredienser är alltså att sedan växten bara var ett litet frö har den byggt upp ett eget, naturligt skydd.

Inga syntetiska konserveringsmedel

När de får växa utan bekämpningsmedel blir växterna starkare. Det är bland annat därför vi bara använder naturliga ingredienser. Vi behöver inte använda syntetiska konserveringsmedel i våra produkter, utan fortsätter bara det arbete som växterna påbörjat. Med rätt ingredienser bygger vi upp ett självkonserverande system i produkten. 

Hållbarhet och hudvård i samma ingrediens

De konserverande ingredienserna skiljer sig mellan olika produkter. Ofta använder vi Rosmarin eftersom det är en växt med mycket antioxidanter i, som både verkar konserverande och har önskvärda effekter för hud och hår. Men varje produkt är unik och har sitt eget självkonserverande system, precis som varje enskild växt i naturen.

Dela detta inlägg
Etiketter
Arkiv
JOJOBAOLJA
Ingrediensen som mineralolja aldrig kan mäta sig med!