Känner du att det är dags för en riktig badrumsrensning?

Att städa bort syntetiska skönhetsprodukter ur huden och byta till ren, naturlig hudvård känns bara mer och mer rätt. Och nödvändigt. Men det väcker en del frågor. Vår grundare Maria hjälper dig att komma igång.

Varför ska jag byta till naturlig hudvård?

När du förser huden med naturliga ingredienser som kroppen känner igen och kan använda ger du huden näring som stärker den inifrån. Resultatet blir både djupverkande och långsiktigt. Ingredienser som mineralolja och silikoner känns säkert sköna för stunden, men de innehåller inget nyttigt och hjälper inte huden på något vis i det långa loppet. Dessutom är syntetiska ingredienser inte särskilt snälla för varken din hälsa eller miljön. Vi tvättar ju faktiskt av det vi lägger på huden och resterna tar sig vidare ut i vår natur. Tänk i det större perspektivet. Medvetna val gynnar inte bara oss själva! 

Var börjar jag?

Boka tid hos en hudterapeut som jobbar ekologiskt och kan området. Du får en hudanalys och kan "nollställa" huden som rengörs på djupet med produkter anpassade efter vad just din hud behöver. Naturliga produkter är väldigt resultatinriktade och stärker hudens egna funktioner. 

Vilka produkter bör jag byta ut först?

Det kan vara svårt att byta ut allt direkt. Börja med att minska mängden produkter och bygg upp en ny, naturlig hudvårdsrutin långsamt. Tänk på att det är bättre att använda färre produkter än att blanda syntetiska och ekologiska. Byt först ut din rengöring, ansiktsvatten och fuktcreme till ekologiska alternativ. Använd även vår AHA & Jojoba Peeling som "städar" bort mineraloljor och silikoner ur huden och gör den redo för att ta emot ren, naturlig näring.

Dela detta inlägg
Etiketter
Arkiv
KERATOSIS PILARIS
Ekologiska produkter som hjälper till att hålla huden i gott skick