ETT STARKARE HÅR MED BRÄNNÄSSLA

Mycket mer än bara ett besvärligt ogräs

När vi nämner Brännässla kanske din första tanke går till alla sommardagar du bränt dina bara ben på de ludna bladen. Men faktum är att denna till synes anspråkslösa växt är en dold skatt i naturens apotek! Denna mångsidiga ört har en anrik tradition inom naturmedicin tack vare sina många hälsofördelar. En imponerande egenskap den besitter är dess positiva effekt på hårtillväxt och hårbottenhälsa!


Rik på viktiga näringsämnen


Brännässla är rik på vitamin A, C, D och K, samt mineraler som järn, kalium, kisel och magnesium. Dessa näringsämnen spelar en viktig roll när det kommer till att stärka hårsäckarna, förbättra hårstrånas kvalitet och främja hårtillväxten. 


Ökar blodcirkulationen


Nässelextrakt har även potential att stödja hårtillväxten genom att stimulera blodflödet till hårbotten. En god blodgenomströmning ser till att hårsäckarna kan ta upp näring och syre och på det sättet stimulera hårtillväxten och motverka håravfall.  


Antiinflammatoriska egenskaper


En välmående hårbotten är avgörande för ett starkt och friskt hår. Nässelextrakt har kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att lugna en irriterad hårbotten och motverka mjäll. Genom att minska inflammation kan hårsäckarna fungera optimalt, vilket i sin tur gynnar hårtillväxten.


Upptäck vår hårvårdsserie Nettle:


Scalp Treatment Nettle är ett närande serum för hår och hårbotten, berikat med en hög halt nässelextrakt för att främja en sund hårbotten och stimulera hårtillväxten. Den innehåller även extrakt av Tussilago som verkar naturligt rengörande och balanserande.


Shampoo Nettle är ett koncentrerat schampo berikat med extrakt av Brännässla, som rengör effektivt och hjälper till att främja en frisk hårbotten och ett hälsosamt hår. 


Hair Conditioner Nettle mjukgör och ger fin glans till håret, samtidigt som det – tillsammans med övriga produkter i Nettle-serien – bidrar till en sundare hårbotten och förbättrad hårkvalitet.


Min mormor sköljde alltid sitt vackra hår i ett avkok från Brännässla. Det inspirerade mig att skapa vår hårvårdsserie Nettle med produkter berikade med denna fantastiska medicinalväxt.” 

– Maria, grundare av MARIA ÅKERBERG

SCALP TREATMENT NETTLE

KÖP HÄR

SHAMPOO NETTLE

KÖP HÄR

HAIR CONDITIONER NETTLE

KÖP HÄR


Dela detta inlägg
Arkiv
MINERAL- OCH VÄXTBASERAD MAKEUP FÖR NATURLIG SKÖNHET