ÅTERVINNING

För varje produkt vi tillverkar betalar vi en kostnad för återvinning som bland annat går till återvinningscentralen närmast oss här i Frillesås. När du använt våra produkter och står där med tomma förpackningar ska du gå till en återvinningscentral och lägga förpackningarna i plaståtervinningen.

För att minimera våra koldioxidutsläpp har vi utvecklat helt nya, naturliga plastflaskor och tuber som består av 100% växtbaserat material tillverkat av sockerrör. Vår bioplast är helt biologiskt baserad och binder fyra gånger mer koldioxid än traditionell plast. När våra förpackningar förbränns frigörs vatten och koldioxid, som alltså sedan tas upp av sockerrören. Eftersom själva tillverkningsprocessen av bioplasten också förbrukar koldioxid blir den totala processen inte bara koldioxidneutral; den rentav förbrukar mer koldioxid än den genererar.

Vi strävar också alltid efter att hitta leverantörer nära oss för att minska koldioxidbelastningen. Våra flaskor av bioplast från sockerrör tillverkas i Ullared och Hjo som ligger ett par mil från vår fabrik i Frillesås.

Dela detta inlägg
Etiketter
Arkiv
Känner du att det är dags för en riktig badrumsrensning?