SEBORROISKT EKSEM

Naturliga produkter som hjälper till att hålla huden i gott skick

Seborroiskt eksem är ett hudtillstånd som ofta även kallas mjälleksem. Det yttrar sig vanligtvis i hårbotten men också på ansikte och kropp genom klåda, rodnad och fet fjällning. Det är en form av svamp som ofta uppkommer där det finns mycket talgkörtlar (såsom hårbotten, över bröstbenet, i armhålor och ljumskar). Orsaken sägs vara ärftlig. 

Små barn kan få en typ av mjälleksem som kallas för skorv. Skorv ser ut som feta lite gulaktiga fjäll i hårbotten och ögonbrynen. 

Detta kan försämra dina eksem 
Torrhet i huden som ger klåda (ofta vid kyla) 
Uttorkande tvål 
Stress 
Tajt åtsittande kläder eller mössor 
Starka hudvårdsprodukter 

Lindra med naturlig hudvård 
Hudvård från MARIA ÅKERBERG lämpar sig väl att använda för att stärka huden och lindra besvären. Produkterna håller huden smidig, mjuk och återfuktad för att förhindra att sår uppstår vid skov. 

En daglig hudvårdsrutin med produkter utvalda för dig skapar goda förutsättningar för att stärka och ta hand om huden – oavsett om du har ett hudtillstånd som behandlas med läkemedel eller ej. Det är vad MARIA ÅKERBERG strävar efter. 

Våra produkter innehåller endast naturliga råvaror som samarbetar med huden istället för att motarbeta dess naturliga funktioner. De naturliga ingredienserna tas enkelt upp av huden och påverkar underliggande vävnad. Vi strävar efter att stärka huden på ett långsiktigt och naturligt sätt istället för att bara underlätta problemen för stunden. 

Rekommenderade produkter

ANSIKTE
Använd rengöring, ansiktsvatten och creme efter hudtyp, komplettera med COLD PRESSED JOJOBA OIL eller SPECIALS FOR FEET under dagcremen. 
Använd COLD PRESSED JOJOBA OIL på drabbade ansiktsområden under natten. 

HÅRBOTTEN
Peela hårbotten cirka 2 gånger i veckan. Applicera SCALP SCRUB INTENSIVE i torrt hår och exfoliera i några minuter. Duscha sedan och rengör håret med SHAMPOO MENTHA som är svamphämmande. 
Vid synligt och svårt seborroiskt eksem i hårbotten kan du också använda SCALP TREATMENT MENTHA. Applicera i rengjord hårbotten och låt sitta i till nästa dusch. 
COLD PRESSED JOJOBA OIL och SPECIALS FOR FEET är renande och funkar även bra att använda i hårbotten för att mjukgöra. 

KROPP
Rengör kroppen med SHAMPOO MENTHA
Peela huden cirka 2 gånger i veckan. Använd då BODY SCRUB eller SALT SCRUB ENERGY
Vårda huden med COLD PRESSED JOJOBA OIL, SPECIALS FOR FEET, BODY LOTION och SHEA BALM. Använd dessa produkter dagligen för att hålla huden i gott skick. 

BARN
Applicera BABY OIL i hårbotten och låt verka i cirka 30 minuter. Har barnet mycket skorv kan oljan sitta i över natten. Kamma mycket försiktigt i hårbotten och tvätta sedan ur håret (om det finns något) med BABY WASH

Dela detta inlägg
Etiketter
Arkiv
PRODUKTSERIEN MORE
Återfuktande och uppstramande produkter för mogen, känslig hud